29-11-06

Fernand De Ruytter

 

Fernand De Ruytter blijft zweren bij Volkswagen-icoon
,,Kever krijgen ze nooit klein''

Ook in deze barre Volkswagentijden zweert Fernand De Ruytter bij zijn Kever. ,,De Kever krijgen ze niet klein. Het blijft de populairste wagen ter wereld. De Kever is onverwoestbaar en niet te evenaren'', zegt de voorzitter van de Baja Keverclub.

De Ruytter is voorzitter van de Baja Keverclub, de enige overgebleven Keverclub van West-Vlaanderen. Met een kleine honderd leden draait de club al jaren op volle toeren.

,,De ontslagen in Vorst hebben ook ons geraakt. Ik maakte het zelf al eens mee en de impact is niet te onderschatten. Het blijft een pijnlijke situatie, maar de passie voor de Kever blijft intact. Het is niet alleen een microbe, het heeft te maken met emotie. Een oom van mij was ook zo'n gepassioneerde autofreak. Ik kreeg het met de paplepel ingegoten.''

De Aartrijkenaar breidde zijn collectie uit. Hij koestert zijn vier Kevers.

,,Het begon met een knalgele Kever van de lokale speelgoedwinkel in Aartrijke. Enkele jaren later tikte ik een Marathon, een uniek exemplaar uit 1972, op de kop. Het is kenmerkend voor Keverliefhebbers: ze kopen een oud karretje, zetten het helemaal op en gaan op zoek naar een volgend exemplaar. Het houdt nooit op.''

Ziel van Kever

Volgens De Ruytter kunnen ook jongeren de Kever appreciëren. ,,Jong en oud zakken af naar de maandelijkse vergaderingen in ons café-lokaal Gemeentehuis in Aartrijke'', stelt de voorzitter graag vast.

,,Als club hebben wij het niet zo begrepen op de zwaar opgezette gevallen. We willen de Kever zo origineel mogelijk houden. Aan de ziel van de Kever raak je beter niet.''

,,De mensen kijken uit naar de maandelijkse bijeenkomsten om originele stukken uit te wisselen, of knowhow door te geven. Ervaren Kever-liefhebbers begeleiden en helpen nieuwkomers. We organiseren infoavonden en trekken naar meetings in de wijde omgeving.''

,,Hoogtepunt is het jaarlijkse Kevertreffen op de laatste zondag van juli. Voor onze dertiende editie tekenden dit jaar meer dan 130 glimmende Kevers present. De allerlaatste Kever mag dan wel in 2003 in Brazilië van de band zijn gerold: de Kever blijft brandend actueel.''

Info: www.baja-keverclub.be of Fernand De Ruytter, 0476-75.20.05.

 Danny Lingier29/11/2006

09:21 Gepost door www.debachi.tk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fernand de ruytter, volkswagen, baja keverclub, kever |  Facebook |

16-11-06

Actualiteit

Geert en Paul organiseren concert voor Nikki Sudden
VELDEGEM/TORHOUT - Geert Vandekerkhove en Paul Boerjan organiseren op 25 november een Tribute Concert in zaal De Mazzel in Torhout ter ere van Nikki Sudden. De 49-jarige Engelse rockzanger overleed op 26 maart tijdens een tournee in Amerika aan een hartaderbreuk.

15/11/2006
ZEDELGEM - In het kader van de Dag van de Natuur vinden allerlei activiteiten plaats. Zo worden er drie nieuwe geboortedreven aangeplant. In Aartrijke gebeurt dat op zaterdag 18 november vanaf 15 uur langs de Eernegemsestraat en zondag 19 november vanaf 9u.30 langs de Vloethemveldstraat in Zedelgem en om 10 uur langs de dreef nabij Doeveren- Merkenveld (Zeedijkweg) in Loppem. De organisatie is in handen van het gemeentebestuur, het Regionaal Landschap Houtland en de afdelingen van de Gezinsbond.

15/11/2006
ZEDELGEM/LOPPEM - Met een bijkomende berm werd een belangrijke stap gezet in de waterbeheersing van de wijk De Toekomst en van Loppem in het algemeen, aldus schepen Arnold Naessens.

14/11/2006
ZEDELGEM -

13/11/2006
ZEDELGEM/LOPPEM - De Raad van State heeft de klacht van omwonenden tegen het bijzonder plan van aanleg (BPAà om het voetbalterrein van SV Loppem te regulariseren en uit te breiden met onder andere een tweede terrein en een volledig nieuwe accommodatie verworpen.

8/11/2006
ZEDELGEM - Het nieuwe schepencollege van Zedelgem is bekend. Alle leden behoren tot CD&V-Nieuw, die een absolute meerderheid haalde bij de verkiezingen. Maurits Haesaert, burgemeester Hilaire Verhegge, gemeentesecretaris Heidi Malengier en Patrick Arnou nemen hun ambt weer op. Ook Noël Baessens, OCMW-voorzitter Ann Devriendt, Jurgen Dehaemers, Brigitte Himpens die voorzitter wordt van de nieuwe gemeenteraad, Annick Vermeulen en Arnold Naessens besturen mee. Nieuwkomers in het schepencollege zijn Noël Baessens, Ann Devriendt die als OCMW-voorzitter ook tot het schepencollege behoort en Annick Vermeulen. Zedelgem heeft drie vertegenwoordigers: Haesaert, Arnou en Dehaemers. Aartrijke heeft er twee: Baessens en Devriendt. Veldegem heeft er met burgemeester Verhegge en Annick Vermeulen twee en Loppem één met Arnold Naessens, maar het heeft ook de nieuwe voorzitter van de raad, Brigitte Himpens. (rsc)

7/11/2006
Cindy kiest op zondag voor het orgel
AARTRIJKE/ VELDEGEM/ WINGENE - Cindy Rosseel ademt muziek. Ze speelt in een rockgroep, The NRJ-Band, en in een balorkest, The Bats. Maar op zondagochtend kruipt ze als koster-organist graag achter het orgel in de parochiekerken van Veldegem en Aartrijke.

7/11/2006
Engelse familie Donlon vindt graf voorvader na 65jaar
ZEDELGEM - De Engelse familie Donlon heeft na 65jaar het graf van een voorvader gevonden. ,,We wisten dat het ergens in België was maar pas nu zijn we beland bij de archiefdienst van Zedelgem die ons kon helpen'', zeggen zijn nazaten.

31/10/2006
AARTRIJKE - De openbare bibliotheek is op zoek naar nieuw onderdak. Sommigen wijzen de oude lokalen aan als oorzaak van het teruglopende bibliotheekbezoek in Aartrijke.

28/10/2006
MIDDELKERKE/ZEDELGEM - De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft gisteren de klachten tegen de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeentes Zedelgem en Middelkerke ongegrond verklaard. In Middelkerke kwam de klacht van Progressief Kartel. Schepen Geert Verdonck stelde zich vragen bij het opvallend lage aantal naamstemmen in één van de bureaus. De Raad oordeelde echter dat de klacht niet gegrond is omdat de getuige van de partij het resultaat van de stemopneming zonder opmerkingen heeft ondertekend en omdat het geen wijziging in de zetelverdeling veroorzaakt. Verdonck gaat wel bezwaar indienen bij de Raad van State.

19:30 Gepost door www.debachi.tk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actualiteit, zedelgem |  Facebook |

11-11-06

Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

15:22 Gepost door www.debachi.tk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sinterklaas, sinterklaasfeest |  Facebook |

Elikya

Hoop voor Kongolese kinderen
Elikya
Op vrijdag 17 november 2006 organiseert VZW La Victoire een benefietconcert voor het project « Elikya » in Kinshasa.
VZW La Victoire is een organisatie die zich inzet voor enkele kleine projecten in Kinshasa, dit door het organiseren van multiculturele concerten hier bij ons.

De motor achter deze organisatie zijn Cindy Rosseel, organiste van Aartrijke en haar man Fanfan, afkomstig uit Kinshasa.
Het project “Elikya” is de oprichting van een weeshuis in Kinshasa.
Het huis dat door familie van Fanfan ter beschikking wordt gesteld voor de VZW, heeft nog wat afwerking nodig.
Dit zou tegen maart 2007 klaar moeten zijn,dan is er de officiële opening gepland. We hopen er enkele straatkinderen een plaats, voeding en onderwijs te kunnen geven.Daarnaast willen we er 2 mensen ter plaatse instellen voor de opvoeding van deze kinderen. We willen het huis ook openstellen voor andere kinderen die er kledij en voedsel zullen kunnen ontvangen.

Solidariteitsconcert
Met
Okra-Koor, Sint-Andreaskoor, Jongerenkoor
Artiriacum, fanfare Hoger Op,
Bayuda & La Victoire

Kinderen -12: € 2
Volwassen: € 6
Gratis consumptie in de concertbar
Bij afgifte van uw kaart in Jonkhove
Kaarten te bekomen bij :
Ivan Tanghe : 050/20.85.96