16-11-06

Actualiteit

Geert en Paul organiseren concert voor Nikki Sudden
VELDEGEM/TORHOUT - Geert Vandekerkhove en Paul Boerjan organiseren op 25 november een Tribute Concert in zaal De Mazzel in Torhout ter ere van Nikki Sudden. De 49-jarige Engelse rockzanger overleed op 26 maart tijdens een tournee in Amerika aan een hartaderbreuk.

15/11/2006
ZEDELGEM - In het kader van de Dag van de Natuur vinden allerlei activiteiten plaats. Zo worden er drie nieuwe geboortedreven aangeplant. In Aartrijke gebeurt dat op zaterdag 18 november vanaf 15 uur langs de Eernegemsestraat en zondag 19 november vanaf 9u.30 langs de Vloethemveldstraat in Zedelgem en om 10 uur langs de dreef nabij Doeveren- Merkenveld (Zeedijkweg) in Loppem. De organisatie is in handen van het gemeentebestuur, het Regionaal Landschap Houtland en de afdelingen van de Gezinsbond.

15/11/2006
ZEDELGEM/LOPPEM - Met een bijkomende berm werd een belangrijke stap gezet in de waterbeheersing van de wijk De Toekomst en van Loppem in het algemeen, aldus schepen Arnold Naessens.

14/11/2006
ZEDELGEM -

13/11/2006
ZEDELGEM/LOPPEM - De Raad van State heeft de klacht van omwonenden tegen het bijzonder plan van aanleg (BPAà om het voetbalterrein van SV Loppem te regulariseren en uit te breiden met onder andere een tweede terrein en een volledig nieuwe accommodatie verworpen.

8/11/2006
ZEDELGEM - Het nieuwe schepencollege van Zedelgem is bekend. Alle leden behoren tot CD&V-Nieuw, die een absolute meerderheid haalde bij de verkiezingen. Maurits Haesaert, burgemeester Hilaire Verhegge, gemeentesecretaris Heidi Malengier en Patrick Arnou nemen hun ambt weer op. Ook Noël Baessens, OCMW-voorzitter Ann Devriendt, Jurgen Dehaemers, Brigitte Himpens die voorzitter wordt van de nieuwe gemeenteraad, Annick Vermeulen en Arnold Naessens besturen mee. Nieuwkomers in het schepencollege zijn Noël Baessens, Ann Devriendt die als OCMW-voorzitter ook tot het schepencollege behoort en Annick Vermeulen. Zedelgem heeft drie vertegenwoordigers: Haesaert, Arnou en Dehaemers. Aartrijke heeft er twee: Baessens en Devriendt. Veldegem heeft er met burgemeester Verhegge en Annick Vermeulen twee en Loppem één met Arnold Naessens, maar het heeft ook de nieuwe voorzitter van de raad, Brigitte Himpens. (rsc)

7/11/2006
Cindy kiest op zondag voor het orgel
AARTRIJKE/ VELDEGEM/ WINGENE - Cindy Rosseel ademt muziek. Ze speelt in een rockgroep, The NRJ-Band, en in een balorkest, The Bats. Maar op zondagochtend kruipt ze als koster-organist graag achter het orgel in de parochiekerken van Veldegem en Aartrijke.

7/11/2006
Engelse familie Donlon vindt graf voorvader na 65jaar
ZEDELGEM - De Engelse familie Donlon heeft na 65jaar het graf van een voorvader gevonden. ,,We wisten dat het ergens in België was maar pas nu zijn we beland bij de archiefdienst van Zedelgem die ons kon helpen'', zeggen zijn nazaten.

31/10/2006
AARTRIJKE - De openbare bibliotheek is op zoek naar nieuw onderdak. Sommigen wijzen de oude lokalen aan als oorzaak van het teruglopende bibliotheekbezoek in Aartrijke.

28/10/2006
MIDDELKERKE/ZEDELGEM - De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft gisteren de klachten tegen de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeentes Zedelgem en Middelkerke ongegrond verklaard. In Middelkerke kwam de klacht van Progressief Kartel. Schepen Geert Verdonck stelde zich vragen bij het opvallend lage aantal naamstemmen in één van de bureaus. De Raad oordeelde echter dat de klacht niet gegrond is omdat de getuige van de partij het resultaat van de stemopneming zonder opmerkingen heeft ondertekend en omdat het geen wijziging in de zetelverdeling veroorzaakt. Verdonck gaat wel bezwaar indienen bij de Raad van State.

19:30 Gepost door www.debachi.tk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actualiteit, zedelgem |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.